Rivstart med radions utrikeskorrespondenter

Årets upplaga av Forum Nyköping rivstartade med att radions utrikeskorrespondenter gästade Stora Torget med sin turné Förstå världen.

Zimmerman2

Under ledning av programledaren Katherine Zimmerman berättade utrikeskorrspondenterna Alice Petrén och Richard Myhrenberg bland annat om hur de jobbar med bevakningen av utvecklingen i Afrika.

Ett välfyllt tält fick höra Richard Myhrenberg och Alice Petrén berätta om sina erfarenheter främst från Afrika.

– Vi berättar inte bara om krig och elände utan vill ge en bild av utvecklingen i Afrika, berättade Richard Myhrenberg.

Han fick medhåll av Alice Petrén som kunde berätta om hur flyktingvägarna ändrats under den senaste tiden. En fjärdedel av världens flyktingar finns idag i Afrika och många som är på flykt har inget att förlora. De tar sig fram på mycket farliga vägar men de har inga alternativ.

Ett par hundra personer i publiken fick veta vad Richard och Alice alltid har med sig på sina resor och hur de klarar sig med hjälp av ”fixare” på plats.

Publiken fick också möjlighet att testa sina utrikeskunskaper i ett frågequiz. På plats var också ett antal pop-up-restauranger som erbjöd en rad spännande maträtter från hela världen.

Publiken på Stora Torget i Nyköping fick hjälp att Förstå världen av radions utrikeskorrespondenter.

Nu fortsätter Forum Nyköping fredag och lördag med en rad intressanta samtal om populism, demokrati och det inkluderande samhället.