Se livet och utmaningarna som en möjlighet – värderingar är globala

Yomi Abiola är fotomodell och journalist samt grundare av STUFF Stand Up For Fashion, en plattform som arbetar med sociala utmaningar inom modeindustrin.

Som förstasidesansikte på internationella modemagasin har Yomi blivit en mycket välkänd person. Som liten togs hennes far som politisk fånge. Hon började kämpa och lärde sig snabbt vilken kraft en röst kan ha i arbetet att få honom fri.

– Visst har även jag mött rasism och jag kunde ha blivit fast i det perspektivet men jag vill se det som en möjlighet istället. Det är viktigt att se att de nyanlända har något att ge. Svenska värderingar har präglat mig och demonstrerats för mig och folk visar ett otroligt stort förtroende som inte är självklart i andra länder.  Jag har heller aldrig sett män engagera sig så mycket i sina barn som i Sverige!

–  Vi har möjligheter att skapa en framtid men det beror helt på hur vi väljer att se på saker och ting. Vi måste vara villiga att ge för att få. Det handlar inte om svenska värderingar utan om globala. Vi måste ge människor möjlighet att bli delaktiga i vad som är ett samhälle och vad som är möjligt.